FARCELLETS DE COL I MONGETES

Ingredients

Per a 4 persones

  • 8 fulles verdes de col senceres
  • 150 g de col
  • 150 g de ceba
  • 120 g de pastanaga
  • 50 ml d’aigua o brou de verdures
  • 200 g de mongetes blanques cuites
  • 2 alls
  • 50 ml d’oli d’oliva verge
  • ½ culleradeta de pebre negra
  • 1 culleradeta de sal iodada
  • 250 g de salsa de tomàtiga
  • 20 g d’ametlla picada

PREPARACIÓ

Per a les fulles senceres de col:

  1. Escaldar 5 minuts en aigua bullint, amb mitja culleradeta de sal, les fulles senceres
  2. Treure de l’aigua amb cura que no es rompin.
  3. Ficar les fulles en aigua freda per tallar la cocció i, un cop fredes, assecar bé.
  4. Retallar la part més dura del tronc

 

Farciment:

  1. Pelar i picar la ceba i els alls.
  2. Ofegar en una paella amb 2 cullerades d’oli.
  3. Afegir la col tallada molt fina i la pastanaga ratllada
  4. Afegir 50 ml d’aigua o brou de verdures
  5. Quan la verdura estigui tendre, afegir les mongetes cuites
  6. Afegir sal i pebre al gust

 

Farcellets:

  1. Posar en el centre de cada fulla una mica de farciment.
  2. Doblegar cap a dins primer amb els laterals i després embolicar amb la resta de fulla fent un
    paquet atapeït.
  3. Col·locar els farcellets en una palangana de forn amb una mica d’oli.
  4. Afegir la salsa de tomàtiga per damunt i l’ametlla picada.
  5. Encalentir 10 minuts al forn.

Comparteix