COCA DE CARABASSÓ I GARROVA

Ingredients

Per a 12 racions:

  • 250 g de carabassó
  • 3 ous
  • 100 g de farina d’ametlla (ametlla picada)
  • 100 g de farina de blat sarraí
  • 50 g de farina de garrova
  • 10 g de llevat per a dolços
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 90 ml d’oli d’oliva verge
  • 125 g dàtils naturals + 125 ml d’aigua
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/2 culleradeta de gingebre en pols
  • 1/4 cullereta de sal iodada
  • 1 llimona (la ratlladura)
  • 20 g xocolata de garrova ratllada

PREPARACIÓ

  1. Forrar un motlle de 22 cm amb paper de forn.
  2. Encalentir el forn a 180 º, amb calor només per baix.
  3. Posar en remull els dàtils sense os amb l’aigua 15 minuts i triturar.
  4. Rentar i picar o ratllar fi el carabassó amb la pell.
  5. Posar en un colador i colar bé tota l’aigua que deixi anar.
  6. Dins un recipient mesclar les farines, la canyella, el gingebre, la sal, el llevat i el bicarbonat.
  7. Dins un altre recipient batre els ous.
  8. Afegir l’oli, la ratlladura de llimona, la pasta de dàtils i el carabassó.
  9. Ajuntar la mescla dels dos recipients
  10. Abocar dins del motlle.
  11. Enfornar durant 45 minuts.
  12. En treure-la del forn, mentre està ben calenta, repartir per damunt la xocolata ratllada amb l’ajuda d’un pelador o ganivet.

Notes

Per comprovar que la coca és cuita, clavar un escuradents al centre i comprovar que surt net. Si surt tacat de pasta, deixar coure una mica més.

Comparteix